Jäikö pastaa yli? Näin valmistat siitä herkkuruokaa, josta ei makua puutu
Jos ruokailulta jää pastaa yli, niin kipaise kaupan pakastekaapista paketti broilerinmaksaa ja valmista uudenlainen maksapasta.
Kananmunalla hyydytetty broilerinmaksapasta valmistuu näppärästi edelliseltä ruokailulta yli jääneestä pastasta. Kuva: Mikko MäntyniemiRuoka hyydytetään kananmunalla ja se kypsennetään vesihauteessa uunissa. Makua siihen tuovat chilikastike ja pavut. Voit helposti muunnella ohjetta omaan makuusi sopivaksi esimerkiksi muilla kasviksilla ja mausteilla.
Broilerinmaksapasta
6–8 annosta
Ainekset
- 1 pkt (300 g) broilerinmaksaa (pakaste)
- 2 salottisipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 200 g herneitä tai vihreitä papuja (pakaste)
- 2 tl lipstikkaa (kuivattua)
- 1 tl suolaa
- 200 g täysjyväspagettia keitettynä
- 6 kananmunaa
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 3 rkl ruokakermaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Sulata maksat ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy. Paista maksapaloja ja sipuleita, kunnes ne maksat ovat lähes kypsiä. Lisää herneet tai paloitellut pavut, lipstikka ja ½ tl suolaa.
- Voitele uunivuoka ja nosta se isompaan, reunalliseen uunivuokaan.
- Sekoita spagetin joukkoon maksaseos. Kumoa seos voideltuun vuokaan.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää chilikastike, kerma, loppu suola ja mustapippuri. Kaada munaseos spagetin joukkoon. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
- Kaada isompaan vuokaan kuumaa vettä ja kypsennä pastavuokaa vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, tai kunnes munamassa on hyytynyt.
- Tarjoa broilerinmaksapastan kanssa salaattia.
- Vinkki: Voit korvata spagetin millä tahansa valmiiksi keitetyllä pastatyypillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

