Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Forest.fi: Näin luonnonkuusi kiinnostaa Britannian ja Yhdysvaltojen joulunviettäjiä
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Hävikki
Ruoka
|
Karkkimaiset korvapuustit auttavat hotelleja ehkäisemään aamiaisen hamstraamista
Historia ja perinne
|
Keuhkomuhennosta ja paistettuja utareita, "hävikki" oli tuntematon sana sodista jo selvinneessäkin Suomessa
Ruoka
|
Kauppojen ruokahävikki on pienentynyt – kasviksia päätyy nyt roskiin miljoonia kiloja vähemmän
Ruoka
|
Mitä juuston reunoille ilmestyvät valkoiset pilkut ovat? Näillä vinkeillä juuston syömäkelpoisuus selviää
Tilaajalle
Kauppa
|
Suomeen avataan aivan uudenlainen ruokakauppaketju, veturina muista ketjuista tuttu konkari
Tilaajalle
Yhteiskunta
|
Näin kaupat pienentävät viinihävikkiä
Tilaajalle
Ruoka
|
Kauppoihin saapui erikoinen olut – valmistetaan hävikkileivästä
Ruoka
|
Hävikkireseptit ovat kaunis ajatus, mutta niissä on eräs perustavanlaatuinen ongelma – tutkija kääntää ajattelutavan päälaelleen
Ruoka
|
Leipäjonojen piti olla lama-ajan välttämätön paha, mutta avuntarve juurtui osaksi yhteiskuntaa – tutkija kertoo, miksi hävikki ja ruoka-apu eivät ole kestävä ratkaisu
Tilaajalle
Ympäristö
|
Näin joka neljäs kuluttaja lisää hävikkiä jo kaupassa – hyllyjen kaivelulla on ikäviä seurauksia
Tilaajalle
Ruoka
|
Suomen vanhin mauste löytyi – maustepurkilla ikää 30 vuotta
Ruoka
|
Säästä rahaa ruokaostoksissa: täsmävinkit hävikin pienentämiseksi
Tilaajalle
Radio ja TV
|
Tänään tv:ssä: Älä heitä kellastunutta tai kuivunutta kurkkua pois – se on täydellistä bibimbapissa, vinkkaa kokki
Ruoka
|
Hyvis-keitto on Suomen vastuullisin ruokatuote – valmistetaan ulkomaisista paprikoista
Politiikka
|
Näin EU haluaa leikata ruokahävikin ja tekstiilijätteen määrää – valtioneuvosto peräänkuuluttaa kansallista liikkumavaraa
Ruoka
|
Suomalaisille ruoka-alan toimijoille kestävyyspalkinnot: Hävikkiä alas ja ravitsemus kunniaan
Ruoka
|
Tällä viikolla vietetään leipä- ja hävikkiviikkoa – pienillä teoilla jopa satojen eurojen säästöt
Ruoka
|
Kolmannes vähemmän leipähävikkiä – Vaasan muutti merkittävästi leipätoimituksiaan
Politiikka
|
”Voitaisiinko jauheliha laittaa kortille?” – tuore kansanedustaja kertoo Länsiväylä-lehdelle huolestuneensa hävikistä
Ruoka
|
Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin satojen miljoonien eurojen edestä ‒ ruokavuorella peittäisi Helsingin Tuomiokirkon
Ruoka
|
Suomalainen hävikkiruokasovellus valloittaa maailmaa ‒ kilpailijat vähissä
Ruoka
|
Hävikkipaprikoiden uusi elämä – uutuuskeitto vähentää tuhansia kiloja ruokahävikkiä
Ruoka
|
Näin voit säästää rahaa: Vinkit hävikkiruoan vähentämiseen ja 4 helppoa reseptiä
Tilaajalle
Ruoka
|
Laputetut tuotteet kiinnostavat erityisesti maaseudulla asuvia ‒ hävikkiruoasta tullut entistä suositumpaa hintojen noustessa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Halal-merkitystä broilerinlihasta nousi kiivas keskustelu Oulussa – ”Selvitetään tämä nyt perin pohjin”
Ruoka
|
Ihmeellinen löytö munakennosta: Miksi kuoressa on ruttu?
Elintarviketeollisuus
|
Elintarvikeala vähensi ruokahävikkiä kolmessa vuodessa yli 10 miljoonaa kiloa
Ruoka
|
SCMP: Valtava läjä perinneherkkuja menee joka vuosi roskiin – tuhansien vuosien historiakaan ei auta
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Tämä ihmeellinen raaka-aine taipuu niin ruuanlaittoon kuin leivontaan – sillä säästää myös ruokalaskussa
Kolumni
Pirjo Loiskekoski
Autot
|
Kallis polttoaine ei hillitse menohaluja ‒ liikennemäärät ovat entisellään
Pieni lasi viiniä voisi olla vielä pienempi
Suomalaiset potevat entistä vähemmän huonoa omatuntoa heittäessään ruokaa pois — syyllisyys piinaa silti kahta kolmasosaa
Elintarviketeollisuus ja kaupan ala onnistuivat vähentämään ruokahävikkiään yli viisi miljoonaa kiloa
Maistuisiko sinulle hävikkiglögi? Uutuustuote on valmistettu kokonaan myyntiin kelpaamattomista omenoista
Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa – nelihenkinen perhe heittää vuosittain ruokaa roskiin jopa 500 eurolla
Sumppia kaadetaan viemäriin mielettömiä määriä – ruokahävikistä peräti 13 prosenttia on keitettyä kahvia
Lidl muistuttaa maitotölkeissään, että maito voi olla kelvollista vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin
Hävikkifoorumi aikoo hävittää hävikin ruokaketjun yhteisvoimin – "Jokainen suomalainen tuottaa noin 23 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. Tämä ei voi enää jatkua"
Suomi aikoo puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 – Luke haastaa kaikki keinot käyttöön
Kauppojen ruokahävikkiä torjutaan muutenkin kuin hukka-alella: tuotteita menee ruoka-apuun, rehuksi, bioetanoliksi tai vaikka mehuksi
Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”
Kaupan lakko uhkaa tuoda miljoonatappiot vihannestuottajille: "Se ei ole vaihtoehto, että vihannekset jätettäisiin myymättä"
Kolhuiset omenat päätyvät mehuksi ja lötsähtäneet tomaatit murskaksi – ruokahävikkiä torjutaan uusilla tuotteilla
Nolottaako ostaa laputettua ruokaa? Ei tarvitse – osallistut hävikkitalkoisiin
Koulun hävikki hupeni ja lapset oppivat, miten köyhillä ritareilla voi hillitä hukkaa – Kangasniemen maaseutuseura palkittiin ahkerasta ruokahävikkityöstä
Suurissa S-marketeissa on hyllymetreittäin pakastimia ja kylmiöitä yhden koneiston varassa – mitä tapahtuu, kun helle ylikuormittaa järjestelmän?
Joka viides kuluttaja heittää leipää roskiin viikoittain, mutta hävikki on kääntynyt laskuun
Ruokahävikin kustannukset kunnille yli 50 miljoonaa – Hämeenlinnan Kaurialan keskuskeittiöllä hävikkiä ei synny
Kolumni
Mari Pantsar
Halpuutuksen tilalle kestävöitystä
Ravintola Nollan kompostoimat biojätteet palautetaan pelloille – kotimaista luomua suosiva ravintola ei käytä edes pippuria
Kati Partanen: "Sukupolvemme on tottunut yltäkylläisyyteen – ostetaan kärrytolkulla evästä ja viskataan se roskikseen"
Lapsiperheet haaskaavat eniten syömäkelpoista ruokaa
Kolumni
Mari Pantsar
On uudestaan luotava talous
Kolumni
MT toimitus
Tukkityvien silppuamisen on loputtava
Luken selvitys antaa osviittaa ruokahävikin laskusta - erityisesti tähteet vähenivät lautasilla
Postinjakelussa on kadonnut yli 100 Valviran myöntämää lakisääteistä vesityökorttia
Luken tutkimusten raju tulos: Ruokahävikin kasvihuonekaasupäästöt vastaavat 400 000 henkilöautoa
Lukijalta: Suomessa haaskataan ruokaa – "korvat ja saparot ovat kelporuokaa myös ihmisille"
Yle: Hävikkiruoasta yhtä isot ilmastovaikutukset kuin 100 000 auton päästöistä
Fazer-palkinto viljahävikin vähentäjälle
"Jos otat, et jätä" – Turussa kamppaillaan ruokahävikkiä vastaan
Ruokahävikki vähenee parhaiten vapaaehtoisin toimin
Vahva innostus siivittää Suomen ensimmäistä hävikkiravintolaa
17. luukku: Rosollista keittoa ja kinkusta pulled porkia
PTY vakuuttaa suhtautuvansa ruokahävikkiin vakavasti
Yhä useammat kaupat lahjoittavat hävikkiruokaa
Hävikkijonossa herkuteltiin avokadolla
Kauppa haluaa vähentää roskiin päätyvän ruuan määrää
Sää, säädökset ja laatuvaatimukset aiheuttavat ruokahävikkiä maatiloilla
Joka 12. leipä heitetään Suomessa roskikseen
Kunnollinen pakkaus on ympäristöteko