Halloumilla höystetyt kasvispihvit ihanan rapeilla reunoilla – valmistuvat supernopeasti
Varhaiskaaliraastepihvit höystetään purjolla ja halloumilla. Lisänä maistuu tuoreyrteillä maustettu ranskankermakastike.Vinegretillä pehmennetystä raastetusta varhaiskaalista saat maukkaan salaattipohjan. Kaaliraasteesta paistat myös herkulliset, halloumilla höystetyt kasvispihvit. Tarjoa ne yrttisen kermaviilikastikkeen kera tai sujauta hampurilaisen väliin kasvisvaihtoehdoksi.
Juustoiset varhaiskaalipihvit
4 annosta, noin 20 kpl (ø 8–10 cm)
Ainekset
- 1 (noin 600 g) varhaiskaali
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- 15 cm purjoa
- 2 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl oreganoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Paistamiseen
- rypsiöljyä ja voita
Yrttikastike
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 dl yrttejä silputtuna (persilja, oregano, basilika, lehtipersilja)
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Raasta varhaiskaali kovaa kantaa lukuun ottamatta raastimen karkealla terällä. Raasta myös halloumi. Hienonna halkaistu, huuhdeltu purjo. Kumoa kasvikset kulhoon. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja mausteet.
- Kuumenna rasva paistinpannulla tai käytä ohukaispannua. Ota ruokalusikalla taikinasta kasoja pannulle ja painele ne lusikan selällä litteiksi pihveiksi. Paista miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia per puoli.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarkista maku. Tarjoa kasvispihvien kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


