Mahtava lisä joulupöytään: Raikas lisuke katoaa hetkessä
Juuriselleri on harvoin joulupöydässä nähty juures. Herkullisen lisäkkeen siitä saa kypsentämällä sen kokonaisena ja viipaloimalla kylmänä. Kylmät selleriviipaleet maustetaan tillillä, pähkinöillä ja rosépippureilla ryyditetyllä vinegrettikastikkeella.Paahdettu juurisellerilisäke
4 annosta
Ainekset
- 1 (800 g) juuriselleri
- 1 rkl rypsiöljyä
Vinegrettikastike
- ½ dl hasselpähkinöitä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ½ tl rosépippureita
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Pese juuriselleri. Leikkaa siitä kaikki juuret sekä juurien koloissa oleva multa pois. Älä kuori.
- Mittaa kannellisen padan tai uuninkestävän kattilan pohjalle öljy. Lisää selleri ja sulje kansi. Kypsennä selleriä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Tähän asti voit valmistella edellisenä päivänä.
- Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä työlaudalla. Kuumenna paistinpannu ja paahda pähkinärouhetta kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Varo polttamasta.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Kuori jääkaappikylmä selleri ja leikkaa se kahteen osaan. Leikkaa palat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, joko veitsellä, mandoliinilla tai juustohöylällä. Nosta viipaleet tarjoiluastialle. Kumoa vinegrettikastike viipaleiden päälle ja anna maustua hetki ennen tarjoamista.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


