Näin valmistat herkullisia kalapuikkoja itse: Rapea ruiskuori
Jauhetusta hauesta muotoillut puikot pyöritellään ruiskorppujauhoissa ja paistetaan pannulla kauniin ruskeiksi.
Kotitekoisiin puikkoihin hauki ja pienet onkikalat kannattaa jauhaa ja muotoilla maustettu kalamassa puikoiksi tai pihveiksi. Kuva: Kimmo HaimiPyörittele palat ruiskorppujauhoissa. Tarjoa perunamuusin ja kermaviilikastikkeen kera.
Rukiiset kalapuikot
18–20 kpl
- Ainekset
- 500 g haukifileetä
- 5 (50 g) hapankorppua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl valkopippuria
- Pinnalle
- 2 munaa
- ruiskorppujauhoja (kuivatusta ruisleivästä, hapankorpusta tai näkkileivästä)
- Paistamiseen
- juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Valmistusohje
Pilko kylmä kala ja hapankorput monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Muotoile levyksi ja leikkaa suikaleiksi.
Riko munat lautaselle. Pyöritte suikaleet ensin munassa ja sitten ruiskorppujauhoissa.
Paista pannulla kauniin ruskeiksi voi-kasviöljyseoksessa. Murekeseoksen voi paistaa myös pihvin muotoisina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

