
- Tampere
Rakastunut kokki? Alkupala jäi osin syömättä, mutta hevosenliha oli ensiluokkaista Tampereen Roastissa
Ravintola Roastissa hapuiltiin lisukkeiden kanssa, mutta lihat ravintolassa osataan valmistaa.Kotoisan kompakti ja tunnelmallinen kortteliravintola Roast Tampereen Tammelassa tarjoaa tuhteja liharuokia tummenevaan syksyyn. Paikka itse mainostaa olevansa rouhea.
Halusimme erityisesti maistella hevosenlihaa, jota listalta löytyy niin alkupalaksi kuin pääruoaksikin. Toki varmistimme heti alkuun, että liha on kotimaista.
Raaka tartar-pihvi hevosen sisäfileestä suli suussa. Sitä maustoivat savumajoneesi, pikkelöity punasipuli ja rapeat kaprikset. Erinomaista.
Sen sijaan alkupalaksi tilatut artisokansydämet olivat niin suolaisia, että osa jäi syömättä. Vitsailimme tarjoilijalle kokin mahdollisesta rakastumisesta, mutta hän vannoi, että annoksen kaikki suola on peräisin valkosipuli-yrttivoista ja parmesaanijuustosta.
Seuralaiseni mielestä leipä tuntui eiliseltä. Tarjoilija tökkäsi sitä sormella todeten, että ”tuoretta on”.
Tilasin pääruoaksi hevosen sisäfileetä. Pihvin kylkiäisiksi tuli paahdettua broccolinia ja talon maustevoita. Nautin joka suupalasta. Sen sijaan uuniperunaan tuntui jälleen livahtaneen aavistuksen tuhdisti suolaa.
Naudan sisäfilee kalpeni hevoselle vain hieman. Lisukkeena oli löllö paksoi, jonka tilalle seuralainen olisi ottanut mieluummin vaikka paahdettua lehtikaalia.
Totesimme, että Roastissa osataan kyllä lihaa valmistaa, vaikka lisukkeiden kanssa oli hieman hapuilua. Saimme ateriastamme pienen alennuksen, mikä jätti hyvän maun suuhun.
Ravintola Roast, Tammelan puistokatu 34, 33100 TampereArtikkelin aiheet - Osaston luetuimmat








