Porsaan grillipihvit saavat makeutta ihanasta kastikkeesta
Jo pelkästään pihvin kylkeen lusikoitava maukas kastike saa makuhermot hyrräämään ja kirvoittaa kehut.
Hiero kuivamausteseosta eli rubia possunpihvien pintaan, grillaa ja nauti helppotekoisen appelsiini-inkiväärikastikkeen, maissintähkien ja salaatin kera. Kuva: Sanne KatainenHelpotusta grillaamiseen on lupa hakea myös grillin ulkopuolelta. Lisukkeet kannattaa monesti valmistaa keittiön puolella. Ne nostetaan pöytään, kun grillaajan kutsu kuuluu. Esimerkiksi tämän reseptin appelsiininen inkiväärikastike valmistuu nopeasti keittiössä etukäteen.
Porsaan grillipihvit
4–6 annosta
Ainekset
- noin 800 g porsaan ulkofileetä tai kasleria
Kuivamausteseos
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl suolaa
- 1½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl kuivattua rosmariinia
Appelsiini-inkiväärikastike
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- ½ dl appelsiinimarmeladia
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillaamista. Kuivaa se talouspaperilla ja leikkaa liha pihveiksi.
- Sekoita mausteseoksen ainekset kulhossa. Hiero mausteseosta kauttaaltaan pihvien pintaan, anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Grillaa kypsiksi.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Tarkista maku ja anna maustua peitettynä viileässä tarjoiluhetkeen saakka.
- Tarjoa grillatut porsaanpihvit appelsiini-inkiväärikastikkeen, maissintähkien ja salaatin kera.
- Vinkki: Saat mausteseoksesta kätevästi marinadin, kun lisäät siihen lorauksen ruokaöljyä ja sitruunamehua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

