Superherkullinen katkarapupiirakka valmistuu helposti
Uunipellillisestä katkarapupiirakkaa voi leikata pieniä suupaloja tai reilun kokoisia annospaloja.
Katkarapupiirakan pohjaksi valmistetaan perunasoseaineksella kevennetty voitaikina. Kuva: Kari SalonenPiirakkataikina sekoitetaan nopeasti ja levitetään leivinpaperin päälle uunipannun pohjalle ja vähän reunoille. Vaivaaminen sitkistää taikinan.
Päälle levitetään katkaravut sulaneina. Sitruuna ja tilli maustavat täytteen yhdessä juuston kanssa. Halutessasi voit osan juustosta korvata sinihomejuustomurulla.
Katkarapupiirakka
Uunipellillinen, noin 30 palaa
Ainekset
Pohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunasosejauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 150 g voita
- 3 dl kylmää vettä
Täyte
- 200 g kuorittuja, pieniä katkarapuja
- 1 (150 g) purjo
- 1 rkl voita
- 1 pussi (150 g) mozzarella juustoraastetta
- 3 dl maitoa
- 1 prk (2½ dl) sitruuna & pippuri -ruokakermaa
- 4 munaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
- Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina heti leivinpaperin päälle uunipannun pohjalle ja pari senttiä reunoille.
- Halkaise ja huuhtele purjo. Suikaloi purjo ja hauduta voissa pannulla pehmeäksi.
- Levitä purjo, sulatetut, valutetut katkaravut sekä juustoraaste taikinapohjalle. Sekoita loput täytteen aineet ja kaada uunipellille.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

