Tähän pastavuokaan ei pastaa tarvitse keittää – koristele herkkuruoka kesäiseksi
Pastavuoka kootaan jauhelihakastikkeesta ja raa’asta pastasta. Iloa tuottaa, jos valmiin vuoan koristelee yrteillä tai kirsikkatomaatin viipaleilla.Jauheliha-pastavuoka
4–6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni (150 g) kesäkurpitsa
- 1 porkkana
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 lihaliemikuutio
- ½ tl suolaa
- 1 tl Välimeren yrttiseosta
- ½ tl mustapippuria
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 2 dl ruokakermaa
- noin 3 dl vettä
- 250 g (noin 5 dl) täysjyväpastaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit. Raasta pesty kesäkurpitsa ja kuorittu porkkana.
- Kuumenna paistinpannu, josta pannulle jauheliha ja paahda heti sekoitellen. Lisää öljy ja sipulit. Paista sekoitellen, kunnes liha on saanut hiukan väriä ja sipulit pehmennyt. Lisää kasvisraasteet, murusteltu liemikuutio ja mausteet. Jatka paistamista vielä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Mittaa pasta uunivuokaan ja sekoita joukkoon kastike.
- Kypsennä pastavuokaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita ainekset lastalla. Jatka kypsentämistä vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes pasta on kypsää. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
- Vinkki: Halutessasi voit koristella pastan pinnan basilikanlehdillä, ruohosipulilla ja kirsikkatomaatin viipaleilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


