Raikas lohitartar uudella tvistillä: Maistuu herkulliselta saaristolaisleivällä tai perunoiden kanssa
Sushimakuja sisältävä lohitartar maistuu ihanalta saaristolaisleivällä, mutta myös keitettyjen perunoiden tai kananmunien kanssa osana kalapöydän antimia.Japanilaishenkinen lohitartar
8–10 annosta
Ainekset
- 200 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1 rkl säilöttyä inkivääriä (gari)
- 1 rkl limettimehua + ripaus kuoriraastetta
- 1 tl wasabia
- 1 tl seesamiöljyä
- 2–3 rkl korianteria silputtuna
- 2–3 rkl kevät- tai ruohosipulia silputtuna
Lisäksi
- saaristolaisleipää
Viimeistelyyn
- 2 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
- majoneesia
Valmistusohje
- Leikkaa lohi minikuutioiksi ja kumoa ne kulhoon.
- Valuta ja silppua säilötty inkivääri. Sekoita se limettimehun ja -kuoren, wasabin ja seesamiöljyn kanssa keskenään. Kääntele mausteseos kalan joukkoon.
- Sekoita joukkoon yrttisilput mutta jätä vähän koristeeksi. Tarkista maku.
- Ota halutessasi piparkakkumuotilla leipäviipaleista paloja, paahda ne ja lusikoi päälle lohitartaria. Lisää seesaminsiemeniä ja nokare majoneesia. Koristele yrteillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

