Puolukoista suolaisen makeaa piirasta – hyödynnä metsän satoa!
Syksyn puolukkasadosta leivotaan kahvipöytään suolaisen makea piiras.
Parhaimmillaan juusto-puolukkapiiras on vastapaistettuna, hiukan jäähtyneenä. Kuva: Jaana KankaanpääMurotaikinapohjaan lisätty kardemumma antaa pullataikinasta tuttua lisämakua. Täytteeseen kuutioidaan narskuvaa leipäjuustoa pehmentämään puolukoiden happamuutta. Tarjoa piirakka vastapaistettuna, hiukan jäähtyneenä.
Juusto-puolukkapiiras
10 annosta
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 250 g leipäjuustoa
- 3 dl puolukoita
- 3 munaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Taputtele taikina voideltuun, halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille noin 5 cm:n korkeudelle. Levitä kuutioitu juusto ja puolukat pohjalle.
- Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla ja sekoita joukkoon kermaviili sekä sokerit. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, ettei piiras tummu liikaa. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
