Helpot riistapihvit hirven jauhelihasta: Ota resepti talteen
Mustatorvisieni on sopivan voimakas sieni maustamaan hirvenjauhelihapihvejä. Pihvit kypsyvät helposti uunissa, tai voit paistaa ne rasvassa pannulla.
Hirvieläinten eniten käytetty lihamuoto on jauheliha, josta tällä kertaa valmistetaan pihvejä. Kuva: Sanne KatainenSienisyksyn jälkeen pihvit maustetaan kuivatuilla, vahvan makuisilla mustatorvisienillä, jotka lisätään massaan rouheena. Vaivatonta ja helppoa.
Mustatorvisieni-hirvipihvit
noin 16 kpl
Ainekset
- 800 g hirvenlihaa, esim. paistia tai kuvetta
- 400 g siansivua
- 1 dl mustatorvisieniä (kuivattuja)
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä, voita tai margariinia
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 tl timjamia
- noin 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 kananmuna
- ½ prk (à 150 g) smetana
Valmistusohje
- Jauha lihat kahteen kertaan lihamyllyllä. Murustele torvisienet.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Anna jäähtyä.
- Sekoita jauhelihoihin kaikki muut aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Paista pieni testipihvi rasvassa pannulla, maista ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
- Pyörittele jauhelihamassa pihveiksi. Paista pihvit joko rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä 15–20 minuuttia.
- Tarjoa pihvit haluamiesi lisukkeiden kanssa. Kypsät pihvit voi myös pakastaa.
- Vinkki: Voit käyttää myös peuranlihaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

