Uunijäätelö on helppo ja herkullinen jälkiruoka – oletko jo testannut?
Uunijäätelö on unohduksiin jäänyt herkku. Pakastimeen on ehkä piiloutunut avattu jäätelöpaketti. On aika pilkkoa se annoskuppeihin tai yhteen isoon uunijäätelöön.Ohjeessa on perusvaniljajäätelöä, mutta tähän herkkuun käy mikä tahansa pakettijäätelö. Lisäksi tarvitaan keksejä. Ne voivat olla ihan mitä vain kotoa löytyy. Myös kuivahtanut kakku tai kääretorttupohja sopii annoksen pohjaksi. Pakastimesta marjoja tai suolta syksyn karpaloita. Päälle marenki ja kuuma uuni viimeistelee tämän jälkiruokaherkun.
Uunijäätelöt
6 annosta
Ainekset
- 6 kaurakeksiä tai pala kuivakakkua
- 3 dl pakastemarjoja
- noin ½ l vaniljakermajäätelöä
Marenki
- 3 valkuaista
- 1¼ dl hienoa sokeria tai tomusokeria
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Erottele jääkaappikylmistä munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Valkuaisten joukkoon ei saa päästä yhtään keltuaista. Anna valkuaisten lämmitä huoneenlämpöisiksi.
- Vatkaa valkuaisten rakenne rikki ja lisää vähän hienoa kidesokeria tai tomusokeria. Vatkaa hetki ja lisää loppu sokeri sekä vaniljasokeri. Vaahdota, kunnes seos on kiinteää.
- Pilko jokaisen kahvimukin tai uunin kestävän annoskulhon pohjalle keksi- tai kakunpaloja. Kuutioi jäätelö ja jaa marjojen kanssa keksipalojen päälle. Lusikoi tai pursota valkuaisvaahtoa annosten päälle.
- Laita mukit kuumaan uuniin pariksi minuutiksi. Kun pinta on saanut väriä, nosta kupit lautasille ja tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

