Hyödynnä jääkaapin sillit suolaiseen herkkukakkuun: Tässä resepti
Kesällä maistuu silli, joten tarjotaan sitä hyydytetyn kakun muodossa.
Asettele koristeet kranssin muotoon silli-munakakun päälle. Näin leikatessa jokaiseen palaan tulee myös päällisiä. Kuva: Kari SalonenKahvipöydässä ei pelkillä makeilla leivonnaisilla hurmata vieraita. Kaivataan myös suolaista palaa. Kakku koristellaan niin, että jokaiseen palaan tulee leikattaessa myös koristeita.
Silli-munakakku
12 annosta
Ainekset
Pohja
- 150 g hapankorppuja
- 75 g voita
Kostutus
- 1 dl maitoa
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 5 kovaksi keitettyä munaa
- 100 g matjessillifileetä
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ¼ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
Koristeluun
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- kapriksia, tilliä, matjessilliä
Valmistusohje
- Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.
- Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun voin kanssa. Taputtele seos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnetut munat sekä kuutioitu silli. Lisää liivateseos, silputut yrtit, valkopippuri ja kermaviili. Kaada täyte vuokaan, peitä ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

