Savustetut katkaravut ovat herkku, jota on testattava – dippaa valkosipulimajoneesiin ja nauti!
Katkaravut piipahtavat savustamossa ja maistuvat kuorittuna herkullisilta maustevoisulalla silattuna ja valkosipulimajoneesiin dipattuna.Savustetut katkaravut ja yrttivoisula
4 alkupala-annosta
Ainekset
- n. 500 g (raakoja) kuorellisia katkarapuja tai jättikatkaravunpyrstöjä kuorineen
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
Yrttivoisula
- 100 g voita
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ripaus suolaa
Lisäksi
- valkosipulimajoneesia
Valmistusohje
- Sulata ravut hitaasti jääkaapissa yön yli. Kuivaa ne talouspaperilla. Sekoita ravut öljyn ja suolan kanssa kulhossa.
- Kuumenna savustin puruineen. Odota, kunnes savua alkaa muodostua.
- Levitä ravut reiälliseen foliovuokaan tai foliolla vuoratulle ritilälle tasaisesti. Savusta noin 15 minuuttia. Älä ylikypsennä, sillä ravut kuivuvat helposti.
- Kumoa kuumat ravut tarjoilukulhoon. Kuumenna pikkukattilassa voita, kunnes se muuttuu kauniin ruskeaksi. Lisää voisulaan valkosipulit, yrttisilppu sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste. Kaada kastike rapujen joukkoon ja kääntele sekaisin.
- Tarjoa kuorimisnäpertelyruokana sellaisenaan tai dippikastikkeen ja leivän kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


