Merja Rehn tuo Mäntyniemeen salaisen aseensa, kun taas Antonio Flores aikoo täyttää presidentillisen jääkaapin seljankukka- ja omena-inkiväärimehutiivisteellä
Maaseudun Tulevaisuus kysyi presidenttiehdokkaiden puolisoilta, mitä Mäntyniemen jääkaapista jatkossa löytyy, jos he presidentin puolisoina sinne vaalien jälkeen muuttavat.
MT kysyi presidenttiehdokkaiden puolisoilta mitä heidän jääkaapistaan löytyisi, kun he Mäntyniemeen muuttaisivat. Antonio Flores ja Merja Rehn innostuivat pohtimaan perusteellisimmin asiaa. Kuva: Petteri Kivimäki, LEHTIKUVA / JUSSI NUKARIPekka Haaviston puoliso Antonio Flores oli miettinyt vastauksiaan perusteellisesti.
”Ostan aina pakastimeen jäätelöä, mutta en ehdi koskaan sitä edes maistaa ennen kuin Pekka on syönyt sen. Hän rakastaa jäätelöä!” paljastaa Flores ja jatkaa:
”Jääkaapissa meillä on aina seljankukka- ja omena-inkiväärimehutiivisteitä. Omenamehu toimii sekä kylmänä että lämpimänä talvenajan juomana. Kaapista löytyy myös aina sitruunoita sekä erilaisia juustoja: mozzarellaa, sinihomejuustoa, fetaa ja emmentalia. Lisäksi tuoreita paprikoita ja tomaatteja, joilla tuunaan pastakastikkeita.”
Haaviston ja Floresin yhteisessä kotitaloudessa yhdistyvät eteläamerikkalaiset ja suomalaiset ruoat.
”Koska Pekka on kasvissyöjä, olen opetellut tekemään hyviä kasvisruokia. Pekka rakastaa pastaruokia, joten teen usein niitä eri variaatioilla ja syömme niitä salaatin kera.”
”Itselleni teen mielelläni eteläamerikkalaisia ruokia, varsinkin kalaa kookosmaidolla. Syön mielelläni myös riisiruokia. Erityisen paljon rakastan suomalaista lohikeittoa, joka on tehty kolmen juuston kermaan”, kertoo Antonio Flores.
Jos Mäntyniemeen muuttavatkin Olli ja Merja Rehn, jääkaappiin ilmaantuvat ainakin rouva Rehnin salaiset aseet:
”Oli se jääkaappi missä tahansa, siellä on aina kuohukermaa ja pieni paketti kirnuvoita. Ne ovat jokaisen kotikokin salainen ase, jolla saa ruuan kuin ruuan maistumaan paremmalta.”
Rehnin pariskunnalla on molemmilla bravuureita keittiössä:
”Meillä on molemmilla useampikin bravuuri. Koska nyt on hirvieläinten metsästysaika, niin valitsen meidän syysherkun hirvipiirakan. Minä valmistan sen ja Olli tekee lisukkeeksi rapean salaatin”, kuvailee Merja Rehn.
”Olli on meritoitunut grillimestarina, mutta kehittynyt myös erinomaiseksi kalan paistajaksi. Erityisen maukasta jälkeä syntyy muikkujen ja siikafileiden kanssa. Ja kalat paistetaan tietenkin aina aidossa voissa.”
Li Anderssonin puoliso Juha Pursiainen uskoo, että heidän jääkaapistaan löytyy Mäntyniemessäkin samoja juttuja kuin kotosalla.
”Bravuurini on pasta puttanesca. Ja sen valmistaa ehdottomasti minä, Li leipoo mutta ei mielellään laita ruokaa.”
Mika Aaltolan puoliso Kirsi Aaltola kertoo perheen syövän perisuomalaista ruokaa aamu- ja iltapaloineen.
”Teemme monipuolista arkiruokaa. Minä valmistan usein kalaa, ja Mikan bravuuri on bolognesekastike perunoilla.”
Maa- ja metsätalousministerinä parhaillaan toimivan ehdokas Sari Essayahin puolison vastaus jääkaappikysymykseen oli ytimekäs:
"Suomalaisia elintarvikkeita. Bravuurina lasagne, jonka valmistan itse. Hyvää talven jatkoa!”, toivotteli Roope Knapp.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







