Sikalan arki aukesi kuluttajille
Moni kuluttaja pääsee tällä viikolla kurkistamaan maatilan elämään, kun sekä MTK että Atria järjestävät avointen ovien tilaisuuksia.Kysymykset sinkoilivat, kun bussillinen pääkaupunkiseudun kuluttajia pääsi keskiviikkona tutustumaan Ollikkalan sikalaan Vihdissä.
Kuinka monta porsasta emakko saa? Mitä siat syövät? Lääkitäänkö näitä? Miksi poikaporsaat pitää kastroida? Kuinka pitkä matka on teurastamoon? Miten lopetus teurastamoissa tapahtuu?
Saarelan tilan isäntä Jari Ollikkala ja Atrian laatupäällikkö, eläinlääkäri Taneli Tirkkonen saivat tehdä tosissaan töitä, että ehtivät vastata jokaiseen kysymykseen.
Kävijöille tuli selväksi, että Suomen eläintautitilanne on erittäin hyvä eikä sikoja lääkitä ennaltaehkäisevästi, ainoastaan tarpeen tullen.
Myös eläinten olot vakuuttivat.
”Minulla on hyvä olla, kun sioilla on hyvä olla”, Ollikkala kertoi.
Samaan tulokseen tuli helsinkiläinen Riitta Blauberg. ”Näkee, että täällä eläimistä todella välitetään.”
Hän totesi, että syö suomalaista sianlihaa jatkossa entistäkin paremmalla mielellä.
MTK:n avointen ovien tilaisuudet löydät täältä:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

