
Vainion teurastamo laajentaa toimintaansa Orimattilasta Lappiin
Leivejoen Lihan tilojen käyttö Rovaniemen Muurolassa lyhentää eläinten kuljetusmatkoja pohjoisessa ja laajentaa Vainion teurastamon hankinta-aluetta.
Henri Vainio pakkaamassa karitsanruhoja Vainion teurastamolla Orimattilassa. Arkistokuva. Kuva: Päivi SivonenOrimattilassa toimiva lampaisiin erikoistunut Vainion Teurastamo Oy laajentaa toimintaansa kesäkuun alusta lähtien Rovaniemen Muurolassa sijaitsevan Leivejoen Lihan tiloihin.
Uuden toimipisteen avaaminen Lappiin kasvattaa yhtiön hankinta-alueen kattamaan koko maan. Yrittäjä Henri Vainio toivoo uuden yksikön lisäävän naudan ja karitsan tarjontaa yritykselle.
”Tuottajia alueella kyllä on. Päätimme kokeilla, kun kuulimme Leivejoen tiloista.”
Leivejoen Liha Oy on perustettu vuonna 2016 ja tiloja on käytetty pääasiassa kerran kuukaudessa. Vainio ei osaa vielä arvioida, millaisia teurasmäärät Lapissa tulevat olemaan, mutta teurastuksia on tarkoitus tehdä viikoittain. Lisäksi tiloissa leikataan lihaa. Vainion teurastamo sekä ostaa teuraita että tekee tiloille rahtiteurastuksia. Yksikköön on palkattu kolmen hengen henkilökunta.
Rovaniemellä sijaitseva teurastamo mahdollistaa monille alueen tiloille nykyistä lyhemmän teuraiden kuljetusmatkan. Teuraita odotetaan koko Lapin alueelta sekä mahdollisesti myös Pohjois-Pohjanmaan puolelta, Vainio sanoo.
Rovaniemen Muurolassa sijatsevat Leivejoen Liha Oy:n tilat on rakennettu vuonna 2016. Kuva: Vainion teurastamo OyNautojen, lampaiden ja vuohien lisäksi Leivejoen Lihassa teurastetaan myös hevosia. Teurastamolla on myös luomuhyväksyntä.
Vainion teurastamo teki uuden aluevaltauksen myös viime vuonna, kun se osti perinteikkään Rantasen Nahkajalostamon, joka muokkaa ainoana kotimaisena yrityksenä lampaannahkoja koristetaljoiksi.
Lue myös:
Ostaja löytyi vihdoin: Yrityskauppa turvaa koristetaljojen muokkauksen jatkumisen kotimaassa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




