Luomuinstituutti
Tuottaa monitieteistä
tutkimustietoa luomusta ja edistää ruokajärjestelmän
kestävyyttä.
Tutkimusalat ovat alku-
tuotanto, elintarvikkeet,
ympäristö sekä yhteiskunta
ja markkinat.
Tavoitteena kaudella
2013–2016 muun muassa
luomututkimuksen ja
sen rahoituksen kaksin-
kertaistaminen, Suomen
Akatemian rahoittama luomututkimusohjelma ja luomusta kiinnostuneiden jatko-
opiskelijoiden määrän kasvu.
Perustajat ovat Helsingin
yliopisto (HY) ja Maa- ja
elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT).
Aloitti toimintansa vuoden talussa. Toiminnan varat
tulevat pääasiassa projekteista ja hankkeista.
Verkosto-organisaatio, johon kuuluu noin 150 asiantuntijaa HY:stä ja MTT:stä.
Toimintaa ohjaa kuusihenkinen ohjausryhmä.
Toimintaa pyörittää kolmihenkinen koordinaatioyksikkö, joka sijaitsee Mikkelissä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
