Kauhajoella kokattiin kotimaista
Kauhajoen ruokamessut järjestettiin viikonloppuna jo 24:nnen kerran historiallisessa Hämes-Havusen talonpoikaismiljöössä. Paikan päällä oli yli 150 näytteilleasettajaa ja 13 000 kävijää.Ajankohta oli otollinen: juuri nyt osataan arvostaa kotimaista ruokaa ja ruokaturvaa.
Messuilla puhunut eteläpohjalainen kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.) löysi myös huolta kotimaisen elintarvikesektorin tilanteesta.
”Kotimainen elintarviketuotanto on suurten murrosten pyörteissä, sillä kannattavuus on veitsenterällä ja tuottajahinnat alhaalla. Nyt tarvitaan kaupan ja kuluttajien isänmaallisuutta suosia suomalaisuutta”, Hautala painotti.
”Ongelmista johtuen ruokamessujen merkitys kasvaa. Tapahtuman tavoitteena on edistää kotimaisten elintarvikkeiden kulutusta ja tukea tuotantoa.”
Myös yrittäjät pitävät Kauhajokea hyvänä käyntikohteena.
”Kauhajokelaiset ovat mukavia ihmisiä ja kauppa käy”, Laitilassa valkosipulia kasvattava Pia Torniainen sanoi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

