Häkkimunien suosio kasvaa Ranskassa – moni kuluttaja valitsee nyt halvinta tuotantomuodosta välittämättä
Yhä useampi myös vähentää lihan ja kalan käyttöä ja syö yhä enemmän kananmunia.
Ranskalaiskuluttajat ajattelevat aiempaa vähemmän eläinten oloja ja enemmän ruuan hintaa. Kuva: Markku VuorikariRanskan tärkeimmät vähittäiskauppaketjut ovat sitoutuneet siirtymään häkkikanaloissa tuotetuista munista muihin tuotantomuotoihin, kuten lattiakanala- tai luomumuniin. Silti kolmasosa munantuotannosta tulee edelleen häkkikanaloista, Poultry World -lehti kertoo.
Syy on kuluttajien käytöksessä: elinkustannusten noustua moni valitsee ostoskoriinsa häkkikanalan munia, jotka ovat halvin vaihtoehto.
Esimerkiksi luomumunien myynti laski tämän vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana seitsemän prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.
”Kananmuna on edelleen halvin eläinproteiinin lähde. Yhä useampi vähentää lihan ja kalan käyttöä ja siirtyy muniin”, kananmuna-alan etujärjestön CNPO:n edustaja Franck Darteil totesi televisiohaastattelussa. ”Ja monelle hinta on tärkeämpi kuin tuotantomuoto.”
Joissakin kaupoissa häkkimunat myydään loppuun niin nopeasti, että hyllyt ovat välillä tyhjinä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




