Valion Annikka Hurme ja MTK:n Jyrki Wallin vihitään maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kunniatohtoreiksi
Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta vihkii 18.–22.6. järjestettävän promootionsa yhteydessä kahdeksan kunniatohtoria.
Promootiossa voidaan promovoida maistereiden ja tohtoreiden lisäksi kunniatohtoreita sekä riemumaistereita, -tohtoreita sekä -kunniatohtoreita. Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan promootiokulkue matkalla Tuomiokirkkoon vuonna 2015. Kuva: Jaana KankaanpääValion toimitusjohtaja Annikka Hurme ja MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin vihitään Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kunniatohtoreiksi. Promootio järjestetään 18.–22. kesäkuuta. Kaikkiaan kunniatohtoreita vihitään kahdeksan, joista Hurme ja Wallin ovat ainoat suomalaiset.
Hurme on Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja sekä Huoltovarmuuskeskuksen elintarvikesektorin puheenjohtaja. Tehtävissään hän on edistänyt tiedekunnan elintarvikealan tutkimusta ja opetusta ja opettanut tiedekunnassa, maatalous-metsätieteellinen tiedekunta perustelee.
Wallista puolestaan tiedekunta toteaa tiedotteessaan, että toimiessaan Agronomiliiton toiminnanjohtajana hän edisti merkittävästi tiedekunnan yhteiskuntasuhteita sekä opetuksen kehittämistä. Hän on muun muassa ollut tiedekunnan neuvottelukunnan jäsenenä 2011–2013 sekä 2015–2017. Wallin on lisäksi toiminut maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden hyväksi Latokartanon ylioppilaskylän säätiön hallituksen puheenjohtajana.
Muut tulevat kunniatohtorit ovat tutkimusprofessori Dag-Ragnar Blystad, kasvivirologi, NBIO, Norja; professori Ian Givens, ravitsemustieteilijä, Readingin yliopisto, Iso-Britanniaprofessori Janet Jansson, molekyylimikrobiologi, mikrobiekologi, Pacific Northwest National Laboratory, USA; professori Robert Kozak, metsätieteiden tiedekunnan dekaani, yritysjohtamisen tutkija, The University of British Columbia UBC, Kanada; professori, johtava tutkija Daniel Murdiyarso, metsämeteorologi, IPB University, Indonesia & CIFOR ja professori Karin Schwarz, elintarvikekemisti, Kielin yliopisto, Saksa;
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
