Hämeenlinnan kouluissa syödään kotimaista
Perunat ja maitotuotteet tulevat oman maakunnan alueelta.
MTK Hämeen ohjelmapäällikkö Siri Taalas nostaa esiin kotimaisen ja lähellä tuotetun ruuan etuina laadun ja turvallisuuden. Kuva: Rasmus HarkonenHämeenlinnan julkisissa ruokapalveluissa käytetään sataprosenttisesti kotimaista lihaa, leipää, perunaa ja maitotuotteita, kertoo MTK Hämeen tiedote.
Peruna ja maitotuotteet tulevat oman maakunnan alueelta.
Hämeenlinnassa julkisten keittiöiden elintarvikeostoihin kuluu neljä miljoonaa euroa vuodessa. Tästä summasta suurella osalla ostetaan kotimaista ruokaa.
Ruokahankinnoista vastaa liikelaitos Tekme.
Tekmen toimitusjohtajan Petri Mölsän mukaan vaatimus kotimaisesta ruuasta tulee suoraan asiakkailta eli kuntalaisilta.
Mölsä kertoi kaupungin ruokahankinnoista kaupungin ja alueella toimivien MTK-yhdistysten yhteisessä maaseutuelinkeinojen neuvottelukunnan tapaamisessa tällä viikolla.
Maakuntauudistus voi olla riski. Nykyiset hankinnat on kilpailutettu Hämeenlinnassa vuonna 2013. Tuleva maakuntauudistus tuo kuntien hankintaan kuitenkin muutoksia. Vaarana on, että hankinnat hoidetaankin jatkossa jopa valtakunnallisesti. Tällöin paikallisuutta ei välttämättä pystytä ottamaan huomioon.
MTK Hämeen ohjelmapäällikkö Siri Taalas nostaa esiin kotimaisen ja lähellä tuotetun ruuan etuina laadun ja turvallisuuden. "Suomalaisessa kotieläintaloudessa ei esimerkiksi käytetä kasvuhormoneja tai ennaltaehkäisevästi antibiootteja", Taalas perustelee.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
