Hernelive on täällä taas – Apetit haluaisi lisätä pakasteherneen viljelyalaa
Apetit on kuluvalla satokaudella viljelyttänyt sopimusviljelijöillään 1 400 hehtaarin alan hernettä.Apetitin toista kertaa järjestettävä hernelive käynnistyi tänään tiistaina klo 12. Live jatkuu 24 tuntia. Puintia tehdään vuorokauden ympäri kolmella hernepuimurilla.
Apetitin mukaan kuluva herneen satokausi on edennyt suotuisissa merkeissä. Kovimmilta sään vaihteluilta on vältytty, ja herneet ovat päässeet kypsymään hyvässä lämpötilassa sopivaan tahtiin.
”Säät ovat olleet herneelle sopivia. Kesäkuun lopun hellekausi jäi sopivan lyhyeksi, ja herne on päässyt kasvamaan rauhassa sille mieluisassa lämpötilassa, leppoisassa kesäsäässä. Näyttäisi siltä, että saamme laadukasta hernettä pakkaseen”, viljelyasiantuntija Matti Perttu kertoo tiedotteessa.
Apetit on kuluvalla satokaudella viljelyttänyt sopimusviljelijöillään 1 400 hehtaarin alan hernettä. Tavoitteena on lisätä sopimusviljellyn herneen pinta-alaa tulevaisuudessa.
Tiistaina 16.8. noin klo 12 alkaneessa hernelivessä seurataan herneenpuintia suoraan puimurin kyydistä kokonaisen vuorokauden ajan. Herneliveä seurataan nyt toista kertaa.
Puinnin suunnittelu on tarkkaa työtä, joka aloitetaan jo kylvösuunnittelussa, niin että kypsää hernettä voidaan puida kesällä ilman katkoksia.
“Kuluvalla satokaudella herneen puinti aloitettiin heinäkuun alkupuolella ja tällä hetkellä näyttää siltä, että se saadaan päätökseen elokuun aikana. Vallitsevat sääolosuhteet vaikuttavat puintiin kuten viljelyyn yleisestikin. Puinti on tänäkin vuonna sujunut jouhevasti ja rutiinilla”, Perttu kertoo tiedotteessa.
Kokonaisuudessaan Apetit viljelyttää satokauden aikana vakiintunutta määrää eli reilua 30 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia, kuten porkkanaa, perunaa ja pinaattia.
Herneliveä voi seurata Apetitin verkkosivujen kautta.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





