Trahteeri ruokkii Farmari-kävijöitä pohjalaisella ruualla
Ravintola Trahteeri luottaa makuun ja laatuun. Paikallisiin raaka-aineisiin pohjautuvan lähiruokamenun uskotaan löytävän syöjänsä.
Farmari Trahteeri-ravintola. Heli Kallio (oik.) ja Hannele Laurila kiinnittävät Farmari-mainoskylttiä ravintola Trahteerin terassilla. Kuva: Saara OlkkonenNoin 70 prosenttia ravintolan käyttämistä raaka-aineista on hankittu Etelä-Pohjanmaalta, ja osa on lähituotannon lisäksi luomua.
”Perunat ja juurekset tulevat Lapualta, kananmunat Kurikasta, paahtopaisti ja kukonrinta Nurmosta ja talkkunajauho Jalasjärveltä”, Trahteeri-ravintolan emäntä Hannele Laurila antaa esimerkkejä.
Suurin osa ruuasta valmistetaan paikan päällä ravintolan omassa keittiössä.
”Ruuassa on oman käden makua. Kaikki kylmät ruuat ja jälkiruuat on valmistettu alusta loppuun täällä, kuten myös osa lämpimistä ruuista.”
Messualueen vieressä Elinkeinotalossa sijaitsevassa ravintolassa on varauduttu 250–350 ruokailijaan päivittäin. Kysyntää lähiruokamenulle on ollut jo ennakkoon.
”Varauksia on tehty paljon, ja myös ruokalippuja on jo myyty. Tästä huolimatta syömään pääsee ilman ennakkotoimiakin.”
Vaikka Farmari on ollut Seinäjoella jo kertaalleen vuonna 2006, on tässä mittakaavassa järjestettävä lähiruokaravintola uutta.
”Edellisellä kerralla raaka-aineiden saatavuus ei ollut niin hyvä kuin nyt. Koska tarjonta on lisääntynyt, päätimme, että nyt on lähiruokamenun aika”, Laurila perustelee.
Ravintolassa uskotaan, että ruokalistalle on kysyntää.
”Olemme luottavaisia, koska menumme on herättänyt jo ennakkoon niin hyvän kysynnän. Meillä maku ja laatu ratkaisevat.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

