Saara Kupsala valittiin eläinsuojeluasiamieheksi
Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia seurannan, aloitteiden, ehdotusten, lausuntojen ja muun vaikuttamisen keinoin.
Saara Kupsala tutki väitöstyössään tuotantoeläimiä koskevia asenteita ja käsityksiä. Kuva: Lari LievonenEläinsuojeluasiamiehen tehtävään Ruokavirastossa on nimitetty yhteiskuntatieteiden tohtori Saara Kupsala.
Kupsala aloittaa määräaikaisessa virkasuhteessa 1.9.2020. Määräaikaisuus kestää 31.12.2023 saakka.
Kupsalan toimipaikka on Seinäjoella.
Eläinsuojeluasiamiehen tehtävä perustuu pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaan.
Eläinsuojeluasiamiehen tehtävänä on edistää ja parantaa eläinten hyvinvointia seurannan, aloitteiden, ehdotusten, lausuntojen ja muun vaikuttamisen keinoin.
Tehtävään kuuluu myös tukea ja edistää eläinten hyvinvointiin liittyvien eri toimijoiden välistä yhteistyötä sekä osallistua tehtävään liittyvien eri neuvottelukuntien ja työryhmien työskentelyyn.
Työssään eläinsuojeluasiamies on itsenäinen ja riippumaton toimija.
Kupsalalla on laaja-alainen osaaminen eläinten hyvinvoinnin kysymyksissä, joita hän on tutkinut monitieteisissä hankkeissa.
Väitöskirjassaan hän tutki tuotantoeläimiä koskevia asenteita ja käsityksiä.
Kupsala on julkaissut eläinten hyvinvoinnin teemoista useita julkaisuja.
Tällä hetkellä hän työskentelee tutkijatohtorina Helsingin yliopiston hankkeessa Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet, jota rahoittaa Koneen Säätiö. Hän tutkii hankkeessa ruokapalveluiden asiakkaiden suhtautumista ruokien kestävyyteen, johon sisältyvät myös eläinten hyvinvoinnin kysymykset.
Lue myös: Lemmikkieläimen omistavat ovat enemmän huolissaan tuotantoeläinten hyvinvoinnista kuin lemmikittömät
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

