Lihakarjatilojen suhteellinen osuus kasvaa, kun maitotilat lopettavat
Juankoskelainen Henrik Kähönen uskoo laadukkaan pihvilihan säilyttävän suosionsa.Vaikka maitotilojen määrä vähenee, pysyy lihakarjatilojen määrä ennallaan.
Tällä hetkellä Suomessa on noin 1500 pihvikarjaan erikoistunutta emolehmätilaa ja 1700 loppukasvatustilaa. Maitotiloja oli elokuussa noin 5900 kappaletta ja niiden määrä väheni 9 prosenttia vuoden takaisesta.
Pihvikarjaliiton tiedottaja ja toimintakoordinaattori Susanna Heikkinen arvioi emolehmätilojen määrän pysyvän vakaana.
Lihatiedotus toteutti viime vuonna kyselyn, jonka mukaan 39 prosentille vastaajista maku oli tärkein syy syödä lihaa. 22 prosenttia vastaajista pyrki kuitenkin vähentämään lihansyöntiä.
”Kun lihansyönti vähenee, kiinnitetään enemmän huomiota siihen, mitä syödään – eli lihan laatu alkaa merkitä”, sanoo Juankoskella aberdeen angus -karjaa kasvattava Henrik Kähönen.
Hän uskoo lihan syönnin vähentymisen johtavan siihen, että kuluttajat valitsevat yhä useammin laadukkaan, pihvilihan maitorotuisen lihan sijaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


