Soijan jalostus Uudessakaupungissa jatkuu ensi vuonna
Uudessakaupungissa sijaitseva entinen Finnproteinin soijanjalostamo aloittaa tuotantonsa uudelleen ensi vuoden alkupuolella, tehtaan nykyinen omistaja Nordic Soya Oy tiedottaa.Yhtiö osti jalostamon heinäkuussa. Silloin Suomen Soijanjalostus Oy -nimellä toiminut yritys on nyt vaihtanut nimensä kansainvälisille markkinoille sopivaksi Nordic Soyaksi.
Tehdas pystyy käsittelemään yli 200 000 tonnia soijapapua vuodessa.
Nordic Soyan päätuotteita ovat soijaproteiinikonsentraatti, rehulaatuinen soijarouhe sekä elintarvikelaatuinen soijaöljy.
”Ajanmukainen, käytännössä täysin uusi tuotantolaitos tarjoaa Nordic Soyalle erinomaisen lähtökohdan tarjota laadukkaita tuotteita kysyntää vastaavasti kotimaassa, pohjoisessa Euroopassa ja sen ulkopuolellakin", yhtiön toimitusjohtaja Kim Kronstedt sanoo.
Henkilöstön rekrytointi ja koulutus ovat parhaillaan meneillään.
Finnprotein jätti konkurssihakemuksen viime vuoden kesäkuussa. Toiminta oli alkanut edellissyksynä. Yhtiö joutui maksuvaikeuksiin muun muassa suunniteltua kalliimmaksi tulleen tehdasinvestoinnin sekä palkkakiistoista aiheutuneiden lakkojen vuoksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

