Ruokaketjun kehittämishankkeisiinhaettavissa tukea
Viljelijöille, kuluttajille tai elintarvikealan toimijoille suunnattuja kehittämishankkeita järjestävät yritykset ja yhteisöt voivat hakea Maaseutuvirastosta tukea ruokaketjun kilpailukykyä, läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta edistäviin hankkeisiin.
Laajoja ja valtakunnallisia hankkeita tuetaan avustuksella, joka on enintään 80 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista.
Hankehaku on auki 8.9. asti.
Hankkeiden tarkoituksena on lisätä ruoan, ruoantekijöiden ja ruokakulttuurin arvostusta sekä viedä eteenpäin terveellisiä ruokatottumuksia.
Hanketoiminnan painopisteinä ovat jäljitettävyys- ja vastuullisuusjärjestelmät, nuoret ja ruokaketju, ruoan ja ruoantekijöiden arvostaminen, kuluttajien vastuulliset ruokavalinnat, elintarvikealan kansainvälistyminen, luomu ja lähiruoka.
Lisäksi avustetaan vilja- ja öljykasvisektorihanketta, joka parantaa sektorin keskinäistä vuorovaikutusta, yhteistoimintaa ja kannattavuutta Suomessa.
Avustusta pitää hakea ennen kuin hankkeen toteutus aloitetaan.
Hankkeen toteutustapa voi olla tiedonsiirto, tiedottaminen, menekinedistäminen tai kehittämistoiminta. Hanke voi olla yksi- tai monivuotinen, kuitenkin enintään kolmivuotinen.
Päätökset rahoitettavista kehittämishankkeista on tarkoitus tehdä loka–marraskuun aikana.
Tavoitteena on, että tuettavat hankkeet voisivat aloittaa toimintansa vuoden 2015 alussa.
Hakulomakkeet ja lisätietoa:
www.mavi.fi > Tuet ja palvelut > Ruokaketjun toiminnan edistäminen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
