Kotimaista pääsiäispöytään mielivän kannattaa ostaa lampaanliha nyt
Pääsiäispöydän herkku kotimainen lampaanviulu on syytä varata jo syksyllä.Tuoreen kotimaisen lampaanlihan tarjonta on parhaimmillaan syksyllä, koska keväällä syntyneet karitsat ovat ehtineet teurastusikään. Lihan kysyntähuippu puolestaan ajoittuu keväälle eli pääsiäisen tienoille, jolloin kotimaista lampaanlihaa ei välttämättä riitä kaikille sitä haluaville.
Vaikka kysyntä ylittää tarjonnan, ei lampaanlihan tuotanto ole lampurille kultakaivos.Tänä vuonna lihan maailmanmarkkinahinta on noussut jyrkästi. Se on poikkeuksellisesti näkynyt myös suomalaiselle tuottajalle maksetussa hinnassa. "Mutta jostain syystä heijastuma tulee viiveellä eikä läheskään niin suurena kuin maailmanmarkkinoilla", muotoilee lammastalouden kehityspäällikkö Pia Parikka Pro Agria Keskusten liitosta.
Kevätkysyntään yritetään vastata kehittämällä ympärivuotista lihatuotantoa. Talvinen sisäkasvatus on paljon kalliimpaa kuin laidunkasvatus, Parikka toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

