Lampaanlihan tuotanto kasvamassa neljänneksellä
Suomalainen syö keskimäärin 600 grammaa lammasta vuodessa. Kotimaan tuotanto kattaa neljänneksen kulutuksesta.
Rakennusteema, lampuriyrittäjät Katja ja Alar Sikka, Ahvenanmaan lammas-rotu, lammas, laidun. Vanhaan sikalaan tehty lampola. Kuva: Jaana KankaanpääSuomen lampurit tuottivat viime vuonna 900 000 kiloa lihaa, kertoo ruokatieto.fi. Määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna jopa neljänneksellä.
Myös kulutus kasvaa nopeasti. Viime vuonna Suomessa syötiin 3,4 miljoonaa kiloa lammasta, kun vuonna 2009 määrä oli 3 miljoonaa kiloa.
Kotimaista karitsanlihaa kysytään nyt aiempaa enemmän keväällä ja grillikaudella kesällä.
Suomessa on 850 ammattimaista lammastilaa. Keskimäärin tiloilla on 67 uuhta. Eniten lammastiloja on Ahvenanmaalla, Lapissa, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
