Ruuantuotanto säästyi hallituksen leikkurilta – se on demaripoliitikkojen mielestä kuiva kiitos tuottajille
Hallituksen pitäisi edistää ruuan vientiä, maa- ja metsätalousvaliokunnan demarijäsenet vaativat.Hallitus ei aio leikata ruokaa tuottavasta maataloudesta. Se on SDP:n kansanedustajien ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenten Piritta Rantasen, Helena Marttilan ja Timo Suhosen mukaan kuiva kiitos ruuantuottajille.
”Hallitus voisi helpottaa jatkuvassa kannattavuuskriisissä painivia maataloustuottajia panostamalla ruokavientiin tuottajien ja kaupan pattitilanteen seuraamisen sijaan”, he kritisoivat.
Rantasen mukaan viennin edistämisen rahoitus on ollut alamäessä siitä asti, kun hallitus lopetti Food from Finland -ohjelman.
”Elintarvikeviennin kasvattaminen nostaisi tuotannon volyymia, mikä toisi alkutuottajalle paremman katteen. Tuottajaorganisaatioille voisi antaa vahvemman roolin vienninedistämisessä, jolloin sekä alkutuottajan että tuottajaorganisaatioiden asema vahvistuisi Suomessa kauppaan nähden”, Rantanen sanoo.
Marttilan mukaan suomalaiselle ruualle, etenkin kasviproteiinille, öljykasvituotannolle ja kauralle, löytyisi kasvupotentiaalia sekä kysyntää myös ulkomailta. Myös Suhonen ylistää kotimaista ruuantuotantoa.
”Perinteiset maataloustuotteemme vakuuttavat laadullaan, turvallisuudellaan ja vastuullisuudellaan, ja korkean teknologiaosaamisen maakuvamme helpottaisi varmasti myös uuselintarvikkeiden markkinointia ulkomailla”, hän sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









