Varsinais-Suomen maaseutunuoret heittivät haasteen pikaruokajätti Hesburgerille: Kotieläintuotteet täysin kotimaisia vuonna 2020, kasviproteiinituotteet viimeistään 2030
Maaseutunuoret muistuttavat Hesburgerille lähettämässään avoimessa kirjeessä, että vastuullinen ruoantuotanto lähtee tiloilta.
Hesburgeria pyörittävän Burger-In Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan mukaan kotimaisia kasviproteiineja on tarjolla melko vähän sellaisessa muodossa, jossa pikaruokaketju niitä tarvitsee. Kuva: Juho LeskinenMTK Varsinais-Suomen maaseutunuoret ovat heittäneet haasteen turkulaiselle pikaruokajätti Hesburgerille. Maaseutunuoret haastavat Hesburgerin käyttämään entistä enemmän kotimaisia raaka-aineita.
Nuoret ruuantuottajat haastavat Hesburgerin sitoutumaan kotieläintuotteissaan sataprosenttiseen kotimaisuuteen vuodesta 2020 lähtien. Kasviproteiinituotteissa täysi kotimaisuus tulisi haasteen mukaan saavuttaa viimeistään vuonna 2030.
Maaseutunuoret muistuttavat Hesburgerille lähettämässään avoimessa kirjeessä, että vastuullinen ruoantuotanto lähtee tiloilta. He nostavat esille myös sen, että suomalaisessa alkutuotannossa noudatetaan kansallisia ja kansainvälisiä lakeja niin ympäristön kuin tuotantoetiikan osalta.
Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että Hesburger asettaa itse tavoitteensa. Santosin mukaan Hesburgerilla testataan tuotekehitysvaiheessa eri raaka-ainevaihtoehtoja.
"Raaka-aineiden valintaan vaikuttavat kotimaisuuden ohella monet muutkin tekijät, kuten maku, laatu, saatavuus, hinta sekä toimitusvarmuus. Valitsemme näiden kriteerien perusteella aina Hesburgerille parhaiten soveltuvan raaka-aineen", viestintäpäällikkö kertoo sähköpostitse.
Hesburgeria pyörittävän Burger-In Oy:n hallituksen puheenjohtajan Heikki Salmelan mukaan kotimaisia kasviproteiineja on tarjolla melko vähän sellaisessa muodossa, jossa pikaruokaketju niitä tarvitsee.
"Toivonkin, että tämä mahdollisuus ymmärrettäisiin maataloudessa, ja lähdettäisiin tekemään tuotekehitystä, jotta voisimme käyttää enemmän kotimaisia raaka-aineita”, hän toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

