Lukijalta: Onko vegaaniruoka aidosti kestävää?
En tiedä prosessoidumpaa "ruokaa" kuin nämä vegaaniproteiinit.Ihmettelen jatkuvasti, miten MT kannustaa lukijoitaan vegaaniuteen muka "kestävänä ruokavaliona". Kuitenkin samanaikaisesti maamme omavaraisuus, maatalous ja ruuan tuotanto ovat pahassa kriisissä.
Egyptissä kamelin omistaja on rikas, koska kamelin työuran jälkeen siitä käytetään kaikki osat.
Meidän kamelimme on lypsylehmä. Ensin siitä saadaan ravinteikasta maitoa ja kun lypsyura on lopussa, se pistetään lihoiksi. Ihmisravinnoksi kelpaa myös maksa, munuaiset ja kieli, joskus myös muut sisukset. Nahka käytetään muun muassa kylmältä suojautumiseen. Kaikki käytetään hyödyksi, ei tule juurikaan hävikkiä.
Tämä, jos mikä, on kestävää.
Aiemmin suositeltiin välttämään prosessoituja tuotteita. En tiedä prosessoidumpaa "ruokaa" kuin nämä vegaaniproteiinit: ei niissä juurikaan oikeita ainesosia ole. Monenkaan vatsa ei kestä niitä. Ei niitä tuotteita siis voi terveellisiksikään sanoa, meillähän on hirveän paljon vatsavaivaisia jo nyt.
Minna Laamanen
Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





