Kuka tai ketkä ansaitsevat Vuoden lähiruokateko 2019 -palkinnon? – ehdota palkinnonsaajaa
Lähiruoka & luomu -tapahtuma hakee palkittavaksi sopivaa ehdokasta, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa.Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö, joka on raaka-ainevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen toteutumiseen tai kehittänyt lähellä tuotettujen raaka-aineiden tuotevalikoimaa.
Myös merkittävät markkinointi- tai viestintäteot lähiruoan puolesta voivat olla palkinnon arvoisia.
Palkinnonsaajaa voi ehdottaa 8.3. saakka tapahtuman nettisivuilla. Palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 4.4.2019.
2 000 euron arvoisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Tunnustuspalkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa ehdokkaan verkkolomakkeella. Sivuilla esitellään myös palkintokriteerit kokonaisuudessaan.
Vuoden lähiruokateko -palkinnon tuomaristona toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Lähiruokateko-palkinnon ovat aiemmin saaneet Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt Helsingistä (2018), mikkeliläinen Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013).
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


