Juha Huttunen puolustaa lähipuuta
Iisalmelaisella Juha Huttusella on vuosikymmenten kokemus kotimaisen puun työstämisestä. Hän tietää, että keittiökalusteena ja monena muuna huonekaluna umpipuu on ihan parasta.
Juha Huttunen verstaassaan, josta on juuri raivattu esittelykeittiö pois ja saatu lisää tilaa koneille. Kuva: Pentti VänskäIISALMI (MT)
”Ihmetyttää, että jätepurusta tehty, muovilla pinnoitettu massatuotanto on suurelta osin korvannut puukalusteet”, puuseppä Juha Huttunen sanoo Iisalmen keskustassa hiljattain avaamassaan esittelytilassa.
Siellä hirsiseinäiseen miljööseen sopivat iso puutasoinen saarekekeittiö, massiivinen, tosiharrastajan leivontakaappi ja toiseen huoneeseen puusta käsin tehdyt kukkapylväät, seinähyllyt ja lipastot.
Huttunen ei kulje massan mukana. Hän tietää 20 vuoden puusepänliikkeen yrittäjäkokemuksella, että aina on muitakin, jotka haluavat sijoittaa laatuun, yksilöllisyyteen ja nimenomaan puuta suosivaan maalaisromanttiseen sisustustyyliin.
”Suunnittelu on minulle mieluinen työvaihe. Usein isommissa saneeraus- tai uudisrakennuskohteissa keittiön suunnittelu alkaa jopa vuotta ennen varsinaista rakentamista. Visuaalisuus on tärkeää, ja jo vuosia sitten erikoistuin maalaismiljööseen sopivaan talonpoikaistyyliin.”
Hän suosittelee klassisen valkoisen valintaa pääväriksi, koska se on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen ajattoman tyylikäs valinta. Väriä tupaan saa astioilla, tekstiileillä ja muulla sisustuksella, jota on helppo vaihdella.
”Toki vanhan vihreitä, harmaita ja mustia kalusteita teen myös paljon. Värien kanssa on oltava tarkkana, miten ne muuntuvat eri valoissa, ettei vain roosa muutu pinkiksi tai vanha vihreä limeksi tietyissä valoissa.”
Lue lisää keskiviikon Maaseudun Tulevaisuuden rakennusteemasta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

