Fazer sitoutuu leipomaan täysin kotimaisesta rukiista
Fazer julkisti tänään kovan tavoitteen: Vuonna 2016 Oululainen-tuoteperheen ruisleivät leivotaan sataprosenttisesti kotimaisesta rukiista.Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Petri Kujala kertoo kyllästyneensä vastaaman kuluttajien kysymyksiin siitä, miksi osa ruisleivän raaka-aineesta on tuontitavaraa. ”Haluamme tähän muutoksen. Olemme valmiit panostamaan voimakkaasti yhteistyöhön arvoketjussa sekä uudistamaan omaa toimintaamme.”
Kotimaisuustavoitteen saavuttamiseksi Fazer Leipomot, Fazer Mylly ja Boreal Kasvinjalostus ovat perustaneet Pro ruis -yhdistyksen. Mukaan saatiin myös Raisio-konserni.
Jo perustamisvaiheessa mukaan on liittynyt myös viljelijöitä.
”Käytännössä yhteistyö on jo alkanut, mutta vielä ollaan suunnittelu- ja organisoitumisvaiheessa. Kutsumme myös kuluttajia mukaan yhteistyöhön”, Kujala sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


