Lihatuotteet kaipaavat erilaistamista
Kotimaisen liha-alan menestystä voitaisiin vauhdittaa esimerkiksi tarjonnan erilaistamisella ja kuluttajatyöllä.Kotimaisten lihatuotteiden kilpailukykyä voitaisiin parantaa erilaistamisella.
”Suurten markettien tarjonta on nyt aika tasapaksua”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila arvioi Pellervo-Instituutin liha-alan tulevaisuusseminaarissa Espoossa torstaina.
”Erilaistaminen voisi tarjota myös tuottajille mahdollisuuden valita omalle tilalle sopiva toimintamalli.”
Yhteistyötä kaivataan myös kuluttajaviestintään. Ketju on Marttilan mukaan viestinyt kehnosti, millaista työtä se tekee esimerkiksi ruuan turvallisuuden ja eläinten hyvinvoinnin eteen.
Huono esimerkki löytyy julkiselta sektorilta.
”Hallinto asettaa suomalaistuotannolle erittäin tiukat vaatimukset, mutta julkisella puolella sallitaan kuitenkin vaatimuksista poikkeavien tuotteiden pääsy julkisiin ateriapalveluihin. Tähän pitäisi puuttua nopeasti”, Marttila totesi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


