A-Rehun sikarehujen valmistus alkaa Mynämäellä
Agrox ja A-Rehu aloittavat yhteistyön sikarehujen valmistuksessa.
Käytännössä yhteistyö tarkoittaa sitä, että Agroxin uuden Mynämäen rehutehtaan valmistuessa 2016 tehtaassa valmistetaan kahdella linjalla Agroxin siipikarjarehuja ja A-Rehun sikarehuja.
”Etelä-Suomessa oli selvästi tilaa ja tarvetta uudelle rehutoimijalle ja tartuimme mahdollisuuteen. Samalla mietimme, miten saisimme rehutehtaasta mahdollisimman toimivan kokonaisuuden. Yhteistyö A-Rehun kanssa varmistaa tehtaalle hyvän käyttöasteen ja hyödymme molemmat yhteistyöstä raaka-aineiden hankinnassa”, Agroxin toimitusjohtaja Juha Forsbom sanoo.
A-Rehu on tähän asti valmistanut sikarehuja vain Koskenkorvan rehutehtaalla Etelä-Pohjanmaalla eikä se välimatkan ja sitä myötä rahtien takia ole pystynyt toimimaan kilpailukykyisesti eteläisimmässä Suomessa.
”Yhteistyömme Agroxin kanssa on tärkeää kaikkien eteläsuomalaisten sikatilojen kannalta, sillä markkinoilla ei ole viimeiseen vuoteen juuri ollut kilpailua”, A-Rehun toimitusjohtaja Jari Leija valottaa.
Sikarehujen tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin sekä tilojen ruokintasuunnitelmat hoitaa jatkossakin A-Rehu.
Varsinais-Suomen rehumarkkinat ja viljanhankinta ovat olleet muutoksessa vuoden 2014 keväästä lähtien, kun Raisio ilmoitti lopettavansa siipikarjan- ja sianrehun valmistuksen.
Agrox ja A-Rehu ovat molemmat tuottajien omistamia rehuyrityksiä. Agroxin suurimmat osakkaat ovat mukana myös laitilalaisessa kananmunatalo Munaxissa.
Tuure Kiviranta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
