Australian punaisesta lihasta halutaan tehdä hiilineutraali vaihtoehto
Ympäristöystävällisyyteen satsaaminen auttaa maan lihatuotteita erottumaan kilpailussa.Australialaiset liha-alan yritykset ovat sopineet yhteisestä tavoitteestaan, joka tekisi maassa tuotetusta punaisesta lihasta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Asiasta uutisoi Food Navigator Asia -verkkolehti.
Australiassa on noin 28 miljoonaa nautaa ja 70 miljoonaa lammasta.
Liha-alan yrityksiä edustavan Meat & Livestock Australian (MLA) toimitusjohtaja Richard Norton toteaa verkkolehden haastattelussa, että maan lihasektori jättää tällä aloitteellaan kilpailijansa kauas taakse.
"Voimme olla ensimmäinen punaisen lihan viejämaa, joka toimii näin", Norton korostaa.
"Samalla kykenemme parantamaan tuottavuutta ja autamme australialaisia lihatuotteita erottautumaan halvemmista kilpailijoista ja keinotekoisista vaihtoehdoista."
Nortonin mukaan lihasektori on jo nyt onnistunut vähentämään osuuttaan Australian tuottamista kasvihuonepäästöistä.
"Vuonna 2005 punaisen lihan tuotanto aiheutti 20 prosenttia maan 600 miljoonan tonnin kasvihuonekaasupäästöistä, vuonna 2015 osuus oli enää 13 prosenttia. Samalla autoimme pienentämään Australian kokonaispäästöjä 525 miljoonaan tonniin", Norton kehuu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

