Apetitin liikevoitto nousi selvästi: "Onnistunut raaka-ainehankinta on keskeinen tekijä”
Apetitin valikoima sopii Mäen mukaan hyvin vallitsevaan tilanteeseen, jossa kuluttajat ovat yhä hintatietoisempia ja haluavat lisätä kasvisten käyttöä.
Apetit käynnisti hiljattain hankkeen, jossa selvitetään mahdollisuuksia kotimaisen herneproteiniin tuottamiseksi. Kuvassa herneen puintia Mynämäellä. Kuva: Jarkko SirkiäApetit-konserni on petrannut tulostaan: Liikevoitto nousi viime vuodesta merkittävästi.
Positiivisen tulosvaroituksen lokakuussa antanut Apetit nosti jatkuvien toimintojen liikevoittoaan kahdella miljoonalla.
Molemmat Apetitin liiketoiminnot, Öljykasvituotteet ja Ruokaratkaisut, paransivat tulostaan.
”Öljykasvituotteissa onnistunut raaka-ainehankinta on keskeinen tekijä tulosparannukseen”, kertoo Apetitin toimitusjohtaja Esa Mäki.
Apetitin valikoima sopii Mäen mukaan hyvin vallitsevaan tilanteeseen, jossa kuluttajat ovat yhä hintatietoisempia ja haluavat lisätä kasvisten käyttöä.
Myös Kantvikin bioenergialaitoksen toiminta on tehostunut, Mäki kertoo. ”Kaikki prosessissa syntyneet sivujakeet hyödynnetään nyt polttoaineena. Höyryä on tuotettu 99-prosenttisesti uusiutuvin luonnonvaroin.”
Apetit investoi hiljattain 4,5 miljoonaa euroa uuteen pullotuslinjaan Kantvikin kasviöljypuristamolle. ”Otamme kasviöljyjen arvoketjun paremmin omiin käsiimme.”
Linjaston arvioidaan olevan käytössä vuoden 2024 toisella vuosipuoliskolla
Tänä vuonna kotimainen öljykasvisato jää kuitenkin ennakoidusti heikohkoksi. Apetit haluaa ostaa kotimaista siementä, Mäki tähdentää.
Kesällä perustetun rypsi-rapsifoorumin avulla halutaan edistää viljelyä kotimaassa. Myös juuresten satoon liittyy jonkin verran epävarmuutta syksyn kelien vuoksi.
Runsaat sateet ovat haastaneet viljelijöiden nostotöitä ja laadulliset riskit ovat lisääntyneet.
Kuluneella viljelykaudella Apetit lisäsi avomaankasvisten viljelyhehtaareja sopimusviljelijöidensä pelloilla erityisesti herneelle, perunalle ja porkkanalle.
- Osaston luetuimmat





