Kotimainen lammastalous kasvaa huimaa vauhtia
Lampaanlihan tuotanto lisääntyy Suomessa merkittävästi. Tänä vuonna tuotannon ennakoidaan kasvavan miljoonaan kiloon, mikä olisi yli 40 prosenttia viimevuotista enemmän.Lampaan kokonaistuotanto on viime vuosina ollut noin 700 000 kiloa vuodessa. Näin paljon oli Gallup Elintarviketiedon mukaan tuotettu nyt jo tammi–lokakuussa.
Tuotanto on lisääntynyt lampaanlihan kysynnän kasvun ja lähiruuan suosion myötä, lammastalouden kehityspäällikkö Pia Parikka Pro Agria Keskusten liitosta kertoo.
Kasvuun on kannustanut myös karitsanlihan aiempaa suotuisampi tuottajahintakehitys.
Lisäksi teurasruhojen koko on kasvanut, mikä lienee seurausta vuoden alusta voimaan tulleesta teuraskaritsan laatupalkkiosta.
Kulutus on kasvanut jopa tuotantoa nopeammin, joten kulutuksen kotimaisuusaste on pysynyt alhaisena.
Suomalaiset söivät lampaanlihaa tammi–lokakuussa 42 prosenttia vuodentakaista enemmän.
Lammastilojen määrä vähenee prosentin vuodessa, mikä on selvästi vähemmän kuin muussa kotieläintuotannossa alalle tulevien uusien yrittäjien ansiosta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

