”Naudanlihantuotanto kriisiytyy”
MTK-Pohjois-Karjalan syyskokous vaati parannusta naudanlihantuotannon kannattavuuteen. Vasikkaruuhka tuottaa vaikeuksia lypsykarjatiloille.JOENSUU (MT) ”Nopeimmin kannattavuutta parannetaan, kun tuottajahintaa saadaan nostettua tuotantokustannuksia vastaavasti. Tarvitaan yhteistä näkemystä myös suomalaisen kaupan kanssa, jotta hinnankorotukset saadaan vietyä läpi koko elintarvikeketjussa”, syyskokous edellyttää.
Heikko kannattavuus on lopettanut monella tilalla naudanlihantuotannon. Kasvatuspaikkojen väheneminen on johtanut nyt siihen, että lypsykarjatiloilta loppuvat vasikoiden karsinatilat.
Kokouksessa paikalla ollut Reijo Flink Lihakunnasta sanoi, että naudanlihan kulutus on laskenut tänä vuonna kaksi prosenttia viime vuodesta. Lihaa myydään nyt kaupassa todella halvalla.
”Kauppa sanoo, että korkeammalla hinnalla naudanliha ei menisi kaupaksi”, Flink kertoi.
Kokouksessa maatalouspoliittisen katsauksen pitänyt MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila sanoi, että nyt luottamushenkilöiden on hyvä aika selvittää kunnissa, kuinka paljon ruokahankinnoista tehdään omasta kunnasta.
”Omasta kunnasta hankkiminen kertoo, kuinka paljon valtuutetut haluavat tukea paikallista työllisyyttä.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


