Tutkija Maiju Pesosesta vuoden Cowgirl
Pesonen on ansioitunut tutkimalla naudanlihan syöntilaatuun vaikuttavia tekijöitä, sekä jakamalla tietoa kotimaassa ja ulkomailla.
Tutkija Maiju Pesonen mittasi lihan mureutta ultraäänilaitteella Ali-Lekkalan tilalla Tammelassa. Kuva: Kari SalonenPihvikarjaliitto on nimennyt vuoden 2015 Cowgirliksi, suomalaisittain lehmitytöksi, Maiju Pesosen.
Pihvikarjaliitto pitää Pesosen tekemään syöntilaatuun vaikuttavien tekijöiden tutkimista tärkeänä.
Syöntilaadun ja ravitsemusominaisuuksien merkitys kasvaa, mikäli naudanlihan syönti tulevaisuudessa määrällisesti vähenee. Laatua painottava ajattelumalli sopii liiton mukaan etenkin pihvikarjan kasvatukseen.
Pesosta kiinnostaa erityisesti helposti sovellettavien käytännön toimenpiteiden, kuten ruokinnan, eläimen perimän ja ultraäänitekniikan soveltaminen syöntilaadun kehittämiseksi.
Ultraäänitekniikan ja geenitestien avulla voidaan yrittää tunnistaa eläimet ja ruhot, jotka tuottavat maukasta lihaa.
Vuoden 2015 Cowgirl on myös ahkera kirjoittaja ja tuttu näky monissa tilaisuuksissa jakamassa tietämystään nautasektorin hyväksi, Pihvikarjaliitto perustelee.
Liitto on valinnut vuoden lehmitytön tai -pojan vuodesta 2009 lähtien. Perusteena on esimerkillinen toiminta pihvikarjankasvatuksen parissa, lisäten kotimaisen pihvilihan tunnettuutta ja arvostusta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

