Ruotsissa broilerituotanto kasvaa vauhdilla, naudanlihan ja munien tuotanto väheni, maito ennallaan
Viime vuonna 17 prosenttia tuotetusta maidosta oli luomua.Siipikarjan ja sikojen teurasmäärät kasvoivat Ruotsissa viime vuonna, maatalousviraston tuore tilasto kertoo. Nautojen ja karitsojen teurastus väheni, tuotetun maidon määrä taas pysyi suunnilleen ennallaan.
Kovimmat kasvuluvut teki viime vuonna broilerituotanto. Se kasvoi kolmatta vuotta peräkkäin, nyt lähes 8 prosenttia.
Viime vuonna Ruotsissa tuotetusta lihasta 44 prosenttia oli sikaa, 32 prosenttia siipikarjaa, 23 prosenttia naudanlihaa ja 1 prosentti lampaan- tai karitsanlihaa.
Sekä teurastettujen sikojen määrä että sianlihan kokonaismäärä kasvoivat noin kaksi prosenttia vuoteen 2020 verrattuna.
Nautojen teurasmäärä laski 5 prosenttia ja naudanlihan kokonaismäärä 4 prosenttia.
Lampaiden ja karitsojen kokonaisteuraspaino laski 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
Tilastossa on vain Svenska Äggin jäsenyritysten kautta kulkenut kananmunamäärä – se oli 14 prosenttia pienempi kuin 2020. Luomumunien määrä laski 10 prosenttia vähemmän.
Maidontuotanto pysyi käytännössä edellisvuoden tasolla. Määrästä 17 prosenttia oli luomua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

