Soijatehtaan uusi tarina käynnistyy Uudessakaupungissa
Nordic Soya Oy valmistautuu jatkamaan soijan jalostusta Finnproteinin konkurssin jäljiltä. Tuotanto käynnistyy helmikuun alussa.
Uuteenkaupunkiin odotetaan soijalaivoja Kanadasta, josta tämäkin soijapeltokuva on otettu. Kuva: Satu LehtonenSoijan jalostus rehuteollisuuden ja bioenergiantuotannon tarpeisiin alkaa uudelleen Uudenkaupungin tehtaalla, kunhan Kanadasta laivattu soijaerä saapuu satamaan.
Pavut saadaan Nordic Soyan mukaan siiloihin ensi viikolla ja tuotanto voi alkaa helmikuun alusta.
Päätuotteita rehupuolella ovat soijarouhe, soijaöljy sekä soijaproteiinikonsentraatti. Kotimaan lisäksi tähdätään Pohjois-Euroopan markkinoille.
Uudenkaupungin soijatehtaalla on tehty kunnostustöitä syksyn mittaan.
Nordic Soya Oy kertoo myös kouluttaneensa työväkeä ammatti- ja aikuisopisto Novidan kanssa. Henkilöstöä on 62 ja he pitävät yllä kolmea vuoroa.
Jos täysi kapasiteetti on päällä, Uudenkaupungin jalostamossa käsitellään yli 200 000 tonnia soijapapuja vuodessa.
Finnproteinin jalostamo toimi vain vajaan vuoden syksystä 2013 kesäkuuhun 2014.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

