Vastuullisuudella ansaittiin sikateko
Ismo Eerola palkittiin läpinäkyvän ja vastuullisen lähiruokatuotannon kehittämisestä. Saara Olkkonen Kuva: Viestilehtien arkistoSEINÄJOKI (MT)
Kaakkois-Suomen Iitistä kotoisin oleva sikayrittäjä Ismo Eerola palkittiin vuoden Sikateko-tunnustuksella.
Eerolan ansiot sopivat erinomaisesti ajankohtaiseen vastuullisuus- ja alkuperäkeskusteluun, Suomen Sikayrittäjät ry perusteli valintaansa.
Sikayrittäjien mukaan Eerolan työ lähiruokatuotannon läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden kehittämiseksi on ollut kunnioitettavaa. Hän on kehittänyt lihaketjua pellolta pöytään, jossa ruoan alkuperä tiedetään tarkasti.
Tuotantoa laajennettiin, ja viime vuonna valmistui yhtiösikala Hyvä Sikala XO Oy, jossa on yli 200 asiakasomistajaa. Asiakkaat ovat nyt siis sikalan omistajia ja laadukkaan sianlihan tuottajia.
Yhtiösikalan siat ruokitaan omalla ja naapuritilojen viljalla. Teurastus tapahtuu läheisessä tilateurastamossa ja liha jalostetaan omassa tuotantoketjussa. Valmiit tuotteet ovat nopeasti kuluttajien saatavilla maatilatoreilta.
Palkintona Eerolalle lahjoitettiin taiteilija Leo Karppasen sika-aiheinen puuveistos.
LAURA KYLMÄMAA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
