”Alkuperä esiin suurkeittiöissä”
Ravintoloiden ja julkisten keittiöiden tulee kertoa selkeästi, mistä ruuan raaka-aineet tulevat, Kuopiossa eilen ja tänään kokoontunut valtakunnallinen nautaparlamentti vaatii.Kaupassa asioiva kuluttaja löytää jo usein pakkauksesta alkuperämerkinnät, mutta suurkeittiön asiakkaan tilanne on toinen.
Asialla on merkitystä, sillä Suomessa on yli 16 000 suurkeittiötä, jotka valmistavat yli 800 miljoonaa annosta vuosittain.
Kuopiossa tällä viikolla kokoontunut naudanlihantuottajien nautaparlamentti vaatii, että ravintolat ja julkiset keittiöt kertovat selkeästi, mistä niissä tarjottavan ruuan raaka-aineet tulevat. Se on tarpeen koko ketjun läpinäkyvyyden parantamiseksi.
Nautaparlamentti vaatii myös, että julkisissa suurkeittiöissä tarjottava ruoka on tuotettu samoilla ehdoilla kuin suomalaisilta tuottajilta vaaditaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

