Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Mainos: K-Ruoka

    Näyttävää, trendikästä vai klassista? Keväinen kakku kruunaa äitienpäivän

    Toukokuun toinen sunnuntai on äitien ikioma juhlapäivä! Hurmaa äiti sänkyyn tarjoillun aamiaisen lisäksi ihanalla kakulla.
    Kuva: Pokekakku
    Kuva: Mansikka-seeprakakku
    Kuva: Sitruunajuustokakku
    Kuva: Avokado-limekakku
    Kuva: Pätkis-juustokakku

    Äitienpäivän aamiaisbrunssilla herkutellaan tuoreilla croissanteilla ja lämpimillä suklaapannukakuilla sekä tietysti vähän paremmalla kahvilla. Pienemmät lapset ovat innolla mukana esimerkiksi trendikkään smoothie bowlin koristelussa. Illemmalla kokkaillaan tai grillataan maistuva äitienpäivämenu.

    Päivän odotetuin yllätys on kuitenkin äitienpäiväkakku.

    Kahvipöydän katseenvangitsijat

    Erilaiset överikakut runsaine koristeluineen ovat nyt suosittuja. Pääsiäisenä somen villinnyttä kinderkakkua seuraavat nyt keväällä värikkäillä Pirkka Parhaat macaronseilla koristeltu sitruunajuustokakku sekä takuuvarma hitti, minttusuklainen mariannejuustokakku.

    Näyttävän kakun ei tarvitse olla vaikea, vaan yksinkertaisesta täytekakusta tai vaikka valmiista kakkupohjasta ja kermavaahdosta saa upean katseenvangitsijan koristelemalla sen runsaskätisesti. Överikakkujen viimeistely on erityisesti lasten mieleen!

    Trendikästä silmänruokaa

    Hauska, raidallinen mansikka-seeprakakku saa värinsä mansikkatäytteestä ja vaniljatäytteestä. Toinen kevään trendikakku paljastaa yllätyksen leikattaessa: kardemummaisen, marengeilla ja marjoilla koristellun pokekakun sisälle on tökitty reikiä joihin on valutettu täytteeksi ihanaa herukkakinuskia.

    Trendikäs suklaa ja täyteläinen juustokakku yhdistyvät täydellisesti pätkisjuustokakussa, joka maistuu myös lapsille. Kakku koristellaan rennon rouheasti. Kesän kynnyksellä on kiva kokeilla myös uudenlaista leivontaa: avokado-limeraakakakku on helppo, raikas ja pehmeän täyteläinen!

    Klassikkokakku hurmaa äidin

    Perinteinen täytekakku tehdään sokerikakkupohjasta ja kuorrutetaan kermavaahdolla. Onnistuneen kakun salaisuus piilee taikinan kuohkeudessa, riittävässä kostutuksessa ja mehevässä täytteessä sekä herkullisessa koristelussa. Muista vatkata kananmunat huoneenlämpöisinä ja sihdata jauhot taikinaan paakkujen välttämiseksi. Koristelussa vain taivas on rajana: kermavaahdon, marjojen, hedelmien ja syötävien kukkien ohella kakun koristeluun voi käyttää myös makeisia, sokerimassaa tai vaikkapa itse tehtyjä suklaalehtiä.

    Näyttävä ruusupursotettu kuningatartäytekakku sopii juhlavampaan kahvipöytään ja ihana suklaakakku on klassikko, jota tuskin kukaan voi vastustaa.

    Herkullista äitienpäivää!

    Mainos: K-Ruoka