
- Mainos: K-Ruoka
Kesän kauneinta juustokakkua on pakko kokeilla – tämän reseptin haluavat kaikki!
Nyt se on täällä, varma lupaus kesästä! Talven jälkeen puutarhan mullista puskevat raparperin toivottavat kesän tervetulleeksi. Kesän ihanin juustokakku kätkee sisäänsä raparperiyllätyksen.Raparperipiirakka + juustokakku = täydellistä!
Melkein jokaisella meistä on oma raparperireseptisuosikkinsa – mummon leipoma piirakka, perintöreseptillä keitelty mehu tai viime vuosina hitiksi nousseet pekoniin käärityt grillatut raparperit. Vaikka juustokakku on juhlasta toiseen suomalaisten suursuosikki, raparperista sellaista on harvoin tehty. Parhaat reseptit syntyvät usein yhdistelemällä ja kokeilemalla; niin sai alkunsa myös raparperijuustokakun resepti!
”Viime juhannuksena vietimme siskoni miehen kolmekymppisiä. Meinasin leipoa perinteisen raparperipiirakan, mutta koska syntymäpäiväsankari toivoi juustokakkua, päätin kokeilla näiden kahden yhdistämistä”, kertoo reseptin kehitellyt K-koekeittiön Sanna Huovilainen. Raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi sen kanssa suositellaan nauttimaan maitotuotteita – juustokakussa maitotuotteet ja hapan raparperi yhdistyvätkin täydellisesti! Kauniit koristeet kakun päälle teet kuorimaveitsellä raparperin pinnalta vedetyistä ohuista nauhoista.
Ruokatoimittajan vinkki: Paistettu juustokakku ei halkea, kun jäähdytät sen hitaasti. Jätä kakku sammutettuun uuniin noin tunniksi luukku raollaan, ja irrota sitten kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja poista vuoasta vasta kylmänä.
Kokeile myös näitä suosittuja raparperireseptejä:
Mainos: K-Ruoka





